Ordföranden har ordet

Sexdrega, 2019-04-10

Hej Medlemmar!

Hoppas allt är bra hos er. Nu börjar det dra ihop sig. På lördag har vi som bekant vårt årsmöte i Matiestad. Har ni inte redan anmält er, så går det fortfarande bra. Ring undertecknad eller Stig Ljungwald och boka er. 

Vill härmed informera er om den stora mediala uppmärksamhet vår förening fick förra året med anledning utav när vi anmälde SVT-serien Vikingarnas Tid till Granskningsnämnden – Mprt.

Det har hänt en del sedan dess. 

Historieforum Västra Götaland publicerade artiklar i de västsvenska tidningarna och på vår hemsida kritik på SVT serien, med enligt vår åsikt dess brister. Ordföranden blev uppringd från SVT – Kulturnyheterna och SVT – Väst och blev intervjuad varför vi hade anmält serien till Mprt. Efter denna nationella mediala publicitet, fick föreningen oerhört mycket lovord från hela landet. Vi fick mejl och facebookinlägg från Ystad i söder till Luleå i norr. Vi kan nu konstatera att Historieforum Västra Götaland är nationellt känt.

 

Efter att vår anmälan inte godkändes, har det hänt en del. Självaste programledaren för SVT - Vikingarnas tid och SVT faktaserien De första svenskarna, Arkeolog Jonathan Lindström ringde undertecknad för ett tag sedan. Han hade blättrat i Mprt angående vårt ärende. Han blev nyfiken på vår förening och har för avsikt att komma till Västergötland till hösten. Han vill träffa oss och bli informerad samt guidad bland vårt Västsvenska kulturarv. Historieforum skall anordna ett Seminarium på Skövde Högskola 21 september, med tema ”Riksbildningen och kristnandeprocessen”, där Lindström är inbjuden. Lindström åker tåg från Stockholm och skall ha en övernattning i Västergötland. Några Arkeologer och historiker är skall hålla föredrag i Seminariet.

Vi kan konstarera att vår anmälan hos Mprt, genom artiklar i de Västsvenska tidningarna och publiciteten i SVT har gett ringar på vattnet ända till vår huvudstad..

 

Vår förhoppning är en nationell historieserie i televisionen om vår Svenska historia.

Historieforum Västra Götaland har fått upprättelse!

 

 

Med vänliga hälsningar Morgan Nilsson

 Ordförande Historieforum Västra Götaland