Inbjudan Seminarium Slaget på Åsundens is

Hej!

27 februari kommer vi hålla en seminariedag på Glasets Hus i Limmared där du som representant för din verksamhet eller förening är välkommen att delta!

Seminariet handlar om hur Svenljunga, Tranemo och Ulricehamns kommuner kan skapa intressanta evenemang som anknyter till 500-årsdagen av Slaget på Åsundens is 19 januari 1520, där riksföreståndaren Sten Sture blev dödligt sårad i strid mellan svenskar och danskar.

Vi har bjudit in tre föreläsare med olika perspektiv och idéer. Se bifogad inbjudan.

Vi tre kommuner (Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn) står i startgroparna inför att söka medel till ett större projekt där vi vill ha med kulturliv, föreningsliv och civilsamhälle och uppmärksamma denna historiska händelse och omständigheterna kring det som utspelades här i gränstrakterna i början av 1500-talet. Hur upplevde vanliga människor att bli invaderade av tusentals militärer? Vilka vägar gick man? Hur såg man på fienden? Kan paralleller dras till dagens konflikter på andra platser i världen?

Vi önskar att projektet ska leda till en rad aktiviteter, attrahera publik och ge en långsiktig utveckling av kulturliv och besöksmål utifrån ett unikt gemensamt kulturarv.

Hoppas du vill vara med!

 

Med vänliga hälsningar

 

Lisa Mårtensson

Kultursekreterare/Skolkultursamordnare

Kultur och fritid

Ulricehamns kommun

Telefon: 0321-595177

Mobil: 0766-435177

E-post: lisa.martensson@ulricehamn.se

Besöksadress: Nämndhuset, Badhusgatan 1

Postadress: Ulricehamns kommun, 523 86 Ulricehamn

ulricehamn.se

facebook.com/ulricehamnsbibliotek

När du kommunicerar med Ulricehamns kommun behandlar vi dina personuppgifter.

För mer information hur Ulricehamns kommun hanterar personuppgifter

se www.ulricehamn.se/om-webbplatsen/personuppgifter